Confidanti

Nick
Oorsprong
Met Nick Timmerman heeft Herendispuut Χάος een neger in haar midden gekregen. De term aardslui krijgt met deze Χάοot een compleet nieuwe betekenis. Het is heus. Zijn luiheid kent mogelijk alleen een gelijke in zijn enthousiasme. Geen ding te gek, geen avond te lam. Ondanks dat Nickger in sommige gevallen moeilijk zijn Grolsch verwerkt krijgt, levert zijn lever ongekende prestaties zodra de flessen sterk te voorschijn worden gehaald. Tequila Nick heeft zelfs zijn eigenlijk drankmerk, ‘Old Nick’. Verder is deze Χάοot gewoon heel mooi, in al zijn vormen en maten. Heel mooi, zwoel kijkende ogen en een lekkere kop met blond haar. Onvoorstelbare avonturen zijn deze Χάοot niet ongekend. Sommige gaan je verwachtingen simpelweg te boven. Jong en soms ook iets ouder staan daar steeds van voorstelt. Desondanks is deze gemoedelijke vent de rots in de branding, constant als de Leegte zelve.
Blau
Oorsprong
Zijn ouders hebben hem de naam Bart Groen gegeven, maar met een overdaad aan Χάοoten met de voornaam Bart is al heel snel door het dispuut besloten deze naam niet langer in de mond te nemen. Groen lag wel érg voor de hand en roept ook seksueel getinte associaties op. Daarom is erg gekozen voor de naam Blau. Soms wordt hij ook aangesproken met Balthasar, maar dat is wéér een ander verhaal. Onze ras-Ariër is niet de meest luidruchtige Χάοot. Wel is hij een van de meest uitbundige. Zijn daden spreken dan ook meer dan zijn woorden. Als bewoner van Matenweg 14 heeft hij in Enschede zijn thuisbasis voor dit uitbundige gedrag meer dan gevonden. Regelmatig zet hij de VB met zijn huisgenoten op stelten en dit gedrag blijft natuurlijk niet beperkt tot de VB, maar ook in gezelschap van zijn mede-Χάοoten.
Ritsji
Oorsprong
Deze integere edoch seksueel woest aantrekkelijke ‘hunk’ Is vooral te herkennen aan zijn uitgesproken overhemden (model bovenste knoopjes los) en daaronder stralende ketting. Maar ondanks zijn serene uitstraling is deze Χάοot zeker niet tam te noemen. Wanneer de teugels worden gevierd gaat het beest los! Zijn wilde manen wapperend in de wild en zijn wazige blik gericht op zijn toekomstige overwinning begeeft hij zich op het strijdterrein. Deze ongekende geldingsdrang bekomt hem in sommige gevallen zwaar. Zo heeft hij wegens zijn fabelachtige avonturen met een bepaald verkeersobject, de prestigieuze bijnaam Ritsjie Pionni verworven. Deze titel draagt hij fier en met de bijbehorende trots. Ritsjie is ontzettend druk, maar heeft altijd tijd.
Steven
Oorsprong
`Hoe dan?` Een veel gehoord geluid rondom deze Χάοot. Ondanks dat het officieel nooit bevestigd is weet Χάος het 100% zeker, Steven lijdt aan het Alle Dagen Héél Druk-syndroom. Ongeneeslijk en enkel te temperen door gigantische, onvoorstelbare hoeveelheden goud nat. Steven is dan ook oprecht een gezonde alcoholist, gekenmerkt door constante brakheid. Ondanks zijn explosieve aanwezigheid word hij zeer gewaardeerd binnen het gezelschap van Χάος. De onvoorstelbare hoeveelheden zijn overigens wel vanuit het perspectief van deze kleine vent. Stuiterend gaat deze Χάοot door zijn leven van vereniging naar vereniging, van feest naar feest. Ook weet Steven steeds over alles mee te praten. Geen onderwerp is hem onbekend. Of het wijsheid is of het eerder genoemde gouden nat, laten we even in het midden. Altijd druk, steeds bezig. Je kunt het je simpelweg niet voorstellen. Daarmee is hij de ultieme belichaming van dé Eeuwige Val waaraan iedere Χάοot onderhevig is.
Spock
Oorsprong
Eh! Vanwege zijn buitenaardse uitstraling heeft Χάος besloten hem te eren met de naam Spock. Zijn ouders hebben hem opgevoed onder de noemer, Bart. Wellicht dat sommige buitenstaanders hem ook beter onder deze naam kennen. Maar dit is en blijft onze Mr. Spock. Genoeg over zijn naam, dan nu zijn faam. Spock is oprecht een vingervlugge conjo. De specifieke details achter dit verhaal zullen wij u onthouden, maar geloof ons, twijfel niet aan zijn talenten (alle X)! Zoals we al hebben opgemerkt heeft deze Χάοot een zeer buitenaardse uitstraling. Dit blijft echter niet beperkt tot zijn fysieke verschijning. Tevens zijn communicatieve vaardigheden zijn voor het ongetrainde oor ook van een andere planeet. Zonder weerga zijn zogenaamde Spockverhalen. Een verhaal met een begin, uhhh, en op een gegeven moment iets van een uhhh afsluiting… Ofzo… Misschien… Of niet. Eén ding is zeker: ‘That’s what she said!’.
Murc
Oorsprong
Marc Zaadnoordijk, een volk apart. Een ander woord is er niet voor uitgevonden. Als koning zijnde van de foute dancemoves domineert hij de dansvloer. He´s a dancer. Niet alleen de dansvloer overigens, zijn dominantie is ongekend. Deze Χάοot is overtuigd van zijn eigen gelijk, zelfs wanneer hij ongelijk heeft. Niet dat hij dat ooit zal erkennen. Zijn overtuiging wordt voor hem een obsessie en daarin is hij bloedfanatiek. Als provocateur numero uno zet hij zijn omgeving in beweging. Soms gewenst, soms ongewenst. Zijn acties zijn onbezonnen en onbehouden, zoals die van iedere ware Χάοot.
Bo
Oorsprong
Zoals als bij iedere groep, kudde, roedel of enige andere vorm van saamhorigheid is er altijd iemand nodig die zijn stem boven die van de rest laat uitschallen. De naam Bart werd onteerd en verheven tot de aanduiding Bo. Menigmaal zult u deze Χάοot bestempelen als een luidruchtige lompe aap. Wat overigens sterkte associaties oproept met een ander wild en overactief beest, de naam dragende Bokito. Let’s go Bokito-Style! Afgezien van het feit dat deze Χάοot nog wel eens snel op de kast te jagen is hij zeer zeker niet makkelijk te bevangen. Altijd staat zijn weerwoord strak in het gareel, klaar om de aanval in te zetten op degene die hem probeert te tarten. Zijn overtuigingskracht kent zijn weerga niet en naast zijn oerinstinct blijkt deze Χάοot toch ook over een liefhebbend en teder hart te beschikken. Echter ook dit ongetemperde beest moet een keer een beetje bijtrekken. Uiteraard doet hij dit wel op zijn eigen manier, in no-time is het verdwenen, adje trekken-kratje trekken!
Bruut
X1
BRUUTUS! Eigenlijk heet deze Χάοot Ruud. Deze naam is echter niet allesomvattend, daarom heeft Χάος deze rasechte Brabo omgedoopt tot Bruut. Komt tijd, komt raad. Komt Bruut, komt laat. Het Brabantse kwartiertje en het academisch kwartiertje worden moeiteloos door deze Χάοot gecombineerd. Let er hierbij echter wel op dat Brabant schijnbaar in een andere tijdzone ligt dan de rest van Nederland. Als je begrijpt wat we bedoelen. Deze virtuoze verschijning is de belichaming van het gezellige Brabant. Zijn motto, gezelligheid kent geen tijd. Altijd leven in de brouwerij! Dat is waar Bruut voor staat. Of toch niet? Eigenlijk is deze Χάοot simpelweg niet te beschrijven of überhaupt te bevatten. Woorden komen ons te kort. Vandaar ook de simpele aanhef van dit verhaal.
Cas
X1
Ooit, in een ver verleden, hebben zijn ouders besloten deze Χάοot Mark Plant te noemen. Ja, dat werd ‘m dus niet. Al tijdens de kennismakingsborrels heeft hij een nieuwe aanduiding gekregen. Uiteraard is toen ook de diepere betekenis achter deze bijnaam hem uitgelegd. Vanaf dat moment was stiekem zijn plek te midden van Χάος al duidelijk. Met deze Χάοot is het eind van de avond nooit zeker, een valletje hier, ziekenhuisbezoekje en lam avontuurtje daar. Een ding is zeker, het mond altijd uit in een goed verhaal. Woorden zijn deze Χάοot nog nooit te kort geschoten. Deze taalvirtuoos kent geen gelijke. Op de meest onverwachte momenten wordt je verrast, aangenaam of onaangenaam, door zijn onuitputtelijke bron voor nieuwe woorden. Eat your heart out Dick van Dale! De ziekte Korsakov heeft behoorlijk grip gekregen op deze Χάοot. Iets vergeten, of zelfs vergeten zijn iets te zijn vergeten zijn of, ja, wat was het ook alweer?
Youp
X1
Youp, alleen al vanwege zijn lengte een opvallend figuur. Mogelijkerwijs is zijn lengte ook de verklaring dat zijn hoofd incidenteel niet volledig lijkt te functioneren. Om eerlijk te zijn, eigenlijk weten we alleen zeker dat zijn lever wel functioneert. What else is new? Het is een Χάοot, niet zozeer in hart en nieren, maar in de lever! Youp weet waar zijn prioriteiten liggen, plezier en vermaak is waar het allemaal om draait. Het moge duidelijk zijn dat hij liever het bier haalt dan zijn tentamens. Zonder dollen, deze Χάοot heeft werkelijk verborgen talenten. Zo is hij onder andere zeer muzikaal onderlegd en is werkelijk overal voor te porren. Zijn levensstijl is ook Χάοotisch te noemen, iets kwijtraken of dingen op zijn beloop laten zijn stiekem standaard. Ook heeft deze Χάοot een merkwaardige hobby, het oerhollandse ‘rulraggen’. Hoe dan? Geen idee, vraag het hem eens.
Wally
X2
Deze Χάοot is zelfs bezopen de nuchterheid zelve. Dat klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar niets is minder waard. Hij is van origine een rasechtre Fries, dat blijft natuurlijk een apart volkje. Dus voor ons dispuut is aan het rijtje exportproducten van Fryslân, dat bestond uit koffie, berenburger en lekker wijven een andere verschijning toegevoegd: onze Rinse! Tsja, we zijn immers een herendispuut dus de laatste in het oorspronkelijke rijtje konden we natuurlijk niet de tocht naar de Bron laten doorstaan. Het is misschien niet de man van vele woorden, maar hij weet wel met simpele opmerkingen de kern van de zaak bloot te leggen. Zijn nuchterheid maakt hem echter soms wel onbereikbaar. Onaantastbaar. Zoals een Χάοot natuurlijk hoort te zijn. Het veroveren van de zeven zeëen is een van de hobby’s van dit ventje. Graag maakt hij à la Jack Sparrow de wilde woeste wateren onveilig. We hebben het hier niet over het Twentekanaal. Het ruime sop is dan ook één van de plekke waar hij niet al te veel schade kan aanrichten…
Beethoven
X2
Zonder twijfel is dit de meest uitgebreid betitelde Χάοot. Dat moet natuurlijk ook wel als je ouders je Michiel Klitsie hebben genoemd. Dat vraagt gewoon om een fatsoenlijk bijnaam volgens het dispuut. Het enige probleem waar Χάος tegenaan is gelopen is dat dit beestje moeilijk een naamtje te geven is. Er zijn zoveel titels die hem sieren en in verschillende situaties zeer goed staan, dus een eenduidige bijnaam is het niet geworden. Voor buitenstanders kan dit verwarrend zijn, maar voor de met wijsheiddoordrenkte Bron voelt het uiterst natuurlijk. Deze lichtontvlambare persoon probeert graag nieuwe dingen en is erg avontuurlijk ingesteld. Zijn avonturen zijn niet altijd even succesvol, maar daarvoor hoef je hem alleen maar te zien om je dat te realiseren… Tevens is deze Χάοot uiterst sociaal aangelegd. Zonder mensen om tegenaan te lullen raakt hij compleet van slag. Dit gecombineerd met een enigszins exhibitionistische levensbenadering creert het nodige momentum in zijn omgeving. Diep van binnen is Michiel eigenlijk een luiaard. Dingen op het allerlaatste moment geregeld proberen te krijgen, overal en ten aller tijde kunnen slapen, het zijn allemaal eigenschappen die hem niet ontbreken.
Herpie
X3
Uit de Winterswijkse kweekvijver, op de grens van de Foute Bierdrinkers en Worstenvreters is dit aleatoir persoon herrezen. Mocht je binnen dit dorpsleven nog een fiets nodig hebben, is de kans groot dat je bij de gelovige gemeenschap zijn Fahrrad vindt. Deze droogkomiek heeft dan ook een sterke band met zijn ouderlijk nest, het zomerfestival en gaat “Hand in hand met zijn kameraden”. Als echte Sporty Boy is hij met zijn fysiek fitte voorkomen niet alleen voor het vrouwelijk schoon de spierballen aan het creëren, maar ook om elke rechtsback bij de tegenstander te imponeren. Onder dit stille water schuilt een woeste ondergrond waaruit een steunpilaar herrijst, inclusief zichtbare directoire en waardig Χάος kledij. Alhoewel deze Χάoot met zijn bescheiden lengte en zijn beminnelijke krullen niet de grootse lijkt, is dit heerschap tot veel in staat: pallets rijden, doordacht volume brengen en later zelfs hele bedrijven disciplineren. Dit maakt van deze rasechte Χάος-kiddo een manmoedig voorkomen die alleen met een pinda valt te temmen. Al met al doet deze vasthouder je eindeloos verbazen, allenig gekomen heeft hij zijn wortels met de bron verenigd en zal dit nooit meer loslaten.
JJ
X4
Jan is een snelle rakker en kwam dan ook als first-of-his-class op aarde. Redelijk vroeg in zijn leven ontwikkelde zich zijn affiniteit met geneeskunde. Hieruit valt gelijk de oorsprong van zijn passie voor zijn studie te herleiden. Alhoewel niet ‘Sinds den Beginne’, is deze Χάοot als enig kind opgevoed in Nieuwegein en wist zich toch tot een echt sociaal dier te ontpoppen. Deze Χάοot is dan ook een babbelaar. Zijn fysieke voorkomen compenseert hij ruimschoots met zijn vocabulaire uitingen. Vol enthousiasme kunnen zelfs de kleinste onwetenswaardigheden zich ontpoppen tot een mooi verhaal wanneer deze Χάοot aan het woord is. Dit laatste maakt van hem dan ook de trotse bezitter van de geitenwollensokkenbokaal. Deze Χάοot is een rasechte regent en besturen is dan ook een van zijn grootste capaciteiten, alhoewel zijn prioriteiten af en toe meer pas-send zouden moeten zijn. Hoe capabel hij ook voorkomt, toch is Jan stiekem een brokkenpiloot. Al snel wist hij in een lichtelijk delerium fietsen tot de X-games te verheven. Deze Χάοot houdt zelfs zo van uitdagingen dat hij denkt de wereld met één hand ook nog te kunnen trotseren. Zo ook als je hem voor een sloot zet, is Jan niet bang om zich aan koud water te branden. Deze druk bezette jongeman is een typisch gevalletje van het Oedipuscomplex. Als een echte Χάοot eert hij met volume, passie en overtuiging de Oorsprong. Met al zijn enthousiasme en zijn eindeloze bron van positieve energie weet deze Χάοot er altijd een onvoorspelbare avond van te maken.
Q
X4
Deze Polderboy is het grote avontuur aangegaan, hij zocht een verbreding van zijn horizon en is van Ens naar Enschede gegaan. Hierbij heeft hij zijn hebben en houden in de kipper gegooid en zijn trekker aangeslingerd om van de Noord-Oost Polder naar het studentikoze Enschede te gaan. Zijn keet moest plaats maken voor de Beiaard en hij trapt tegenwoordig gas op zijn studenten bicyclette. Uit het hart betekent bij deze Χάοot niet uit het oog, en hij is dan ook nog meer dan actief betrokken met het reilen en zeilen in zijn hometown. Zijn organisatorisch vermogen is dan ook inzetbaar bij het regelen van autotrashen in zijn broednest evenals het initiëren van activiteiten binnen Χάος. Dit is best een prestatie voor zo’n kleine man. In zijn studie is hij dan ook liever met zeer kleinschalige reageerbuisprocessen bezig om grootste dingen te creëren. Q is zoals een Χάοot betaamd vasthouder van zijn eigenwaarde, maar is altijd in voor een algehele malaise. Hij houdt van een goede sfeer en is dan ook niet de moeilijkste om met absurde uitspattingen het geheel naar een hoger, dan wel lager, niveau te brengen. Vraag hem dan ook niet voor een feest te verkleden, want de kans is groot dat je hem in zijn volle glorie mag aanschouwen, zijn borsthaarlokjes niet uitgezonderd. Normaliter maken kleren de man, maar deze Χάοot kan letterlijk in elke outfit zijn vrouwen aantrekken door zijn dansmoves a la Night at the Roxbury. Of dit alles lukt ligt dan nog alleen maar aan de hoeveelheid gel op zijn kop of de kwantiteit die hij die avond aan Bacchus heeft geofferd. Q is good for you.
Dozzie
X4
Dozzie is een echte kerel. Als een onvervalste vent functioneert hij maar op een manier: via de Command-Line. Geboren in het land van de ster en de halve maan, is hij naar Apeldoorn verhuisd om als een ware allochtoon te herreizen. Geslaagd voor de inburgeringscursus, tracht deze uitheemse nu Enschede onveilig te maken. Deze Χάοot begon zijn carrière als student staaltechneut, maar is er achter gekomen dat dit zijn creatieve kant niet pleziert. Om zichzelf toch te kunnen bevredigen straalt hij nu met de potlood en gum van de Industrieel Ontwerper in zijn handen. Als een echte positively-minded chilled persoon heeft deze jonge god continu een prodent smile op gelaat. Het vrouwelijk schoon weet zich dan ook geen raad wanneer hij gewapend met een ontwapenende glimlach voor hun opdoemd. Wanneer deze bink zich uitdost hoeft het maar tien minuten te duren voordat hij de beminnelijke grotten van het gleufdier onveilig maakt. Tijd en afspraken zijn bij Dozzie aan interpretatie onderhevig, want wanneer deze Mooi Boy weer aan het party crushen is, kan hij de volgende dag nog wel eens lastig tot het land van de levenden terug te roepen zijn. Een system recovery kan dan wel eens de enige oplossing voor zijn bedoezelde wereldbeeld zijn.
Gym
X5
We leerden hem kennen als Robert, maar diep van binnen bleek er een Oosterse meester in hem te schuilen. Aan de buitenkant is dit vrij opvallend: het is duidelijk dat hij deels uit Indonesië komt. Over het gehalte Indonesisch bloed bestaat echter de nodige twijfel: is hij een halfbloed of een kwartbloed? Zelf houden we het op ‘volbloed Χάοot’. Zoals veel Χάοoten is hij visueel ingesteld, niet verbazingwekkend als je bedenkt dat hij studiepunten verzamelt door te tekenen. Ook zijn verhalen weet hij handmatig een visuele draai te geven. Gezien zijn laid-back attitude zou je misschien verwachten dat zijn uiterlijk hem komt aanwaaien, maar niets is minder waar. Volgens Oosterse tradities onderhoudt hij zijn lichaam ‘als een tempel’: elke dag weer gaat hij tot het uiterste voor stalen spieren. Was hij tien jaar eerder geboren, dan had hij vast en zeker op het podium synchroon staan dansen. Het mocht niet zo zijn en nu staat hij in plaats daarvan achter de draaitafel, waar hij met zijn halve grijns minstens net zoveel meiden achter zich aan krijgt. Maar zoals het een Oosterse meester beaamt, staat hij hier Boeddhistisch boven, of speelt hij maar wat? Zijn vingervlugheid komt in ieder geval altijd van pas.
Jorrit
X5
Overdag is Jorrit een begaafde, hardwerkende Technisch Natuurkundige. Maar Jorrit is meer dan dat, Jorrit is Χάοot. Iedere woensdagavond maakt hij zich al vroeg klaar. Hij kamt zijn kapsel uit tot een LMFAO-afro en transformeert in een waar party-animaal. In deze staat bezoekt hij luidruchtige Χάος - borrels en als hij in een ware party-mood verkeert doet hij ook de Aspische Vallei aan. Dit dubbelleven is hem echter niet genoeg. Ook op vakanties bevindt hij zich aan de besneeuwde top, om daarna met lak aan de natuurwetten ervan af te vliegen met enkel twee smalle latten ter bescherming. Met een wijsheid die veel anderen nooit zullen kennen of ervaren, weet hij op de Χάος-borrels altijd het niveau hoog te houden. Lange, redelijk vage verhalen van andere Χάοoten vat hij pakkend samen, om daarna snel een Natuurkundig onderwerp aan te snijden. Al wil hij nog wel eens naar het andere eXtreme uitschieten en een slechte mop uit zijn ribstof mouw schudden. Ondanks zijn drukke schema weet Jorrit altijd tijd te vinden voor het belangrijke in het leven, namelijk Χάος. Een Χάοot in nood kan altijd een beroep op dit planningwonder doen. Cumulatief gezien, steekt deze Lord met afro en schouders boven zijn Χάος-colbert uit.
Beavis
X6
Thomas, oh je bedoelt die gast die op Beavis leek? Ja, zo moeilijk is het niet om binnen Xaos aan een bijnaam te komen. Dat deze titel hem goed past blijkt wel uit zijn voorliefde voor een bepaald type humor. Zelfs al staat bij een mede Xaoot het huilen nader dan het lachen, er kan altijd worden gerekend op een opbeurende maar vooral erg flauwe woordgrap van deze Xaoot. Getogen in ’t gelovige Goor doet hij in Enschede echter meer dan God alleen hem verboden heeft. Volop genietend van het studentenleven brengt hij meer uren door in de Aspen dan in zijn Huize Pauperzicht. FC Twente staat bij deze Xaoot hoog in het vaandel. Echter merkt ’t dispuut weinig van zijn kwaliteiten als leidinggevende bij het rustig krijgen van een stel Xaooten. Meneer doet immers zelf net zo hard mee. Studie is voor hem een serieuze bijzaak: “ik heb mijn bindend negatief studieadvies al gehaald”. In de tentamenweken wil het echter wel van studeren komen. Een studieplek in de stad is dan misschien niet de juiste plek. De weg naar huis mag dan geplaveid zijn met goede voornemens, op de weg naar huis ligt ook de Aspen Valley. Als je hoort hoe het klokje thuis tikt, dan ben je niet in de kroeg. Dit klokje hoort hij dan ook niet zo vaak. Bij het inlopen van de Aspen roepend “ ik ga op tijd naar huis vanavond”, roept hij dit om 4 uur ’s nachts nog.
Ties
X6
Uit de akkers van ‘t achterhoekse Toldiek is de wortel van deze roodharige Xaoot ontsproten. Opgegroeid tussen de høkenden en vals zingenden was hij genoodzaakt een wereldreis te maken richting Enschede met mechatronica als doel. Om Ties te behoeden voor de grote stad heeft Xaos hem onder zijn hoede genomen. Echter schitterde dit organisatorische talent al vrij snel met het organiseren van het dispuutweekend in jawel, Toldiek! In zijn natuurlijke habitat werd Xaos vrijgelaten met een opschudding van het dorp tot gevolg. Waar zijn wortels lagen in ’t flophouse is dit nu al snel aangepast naar “ff een speciaalbiertje tackelen” in de Beiaard. Zo complex als het leven kan zijn, benaderd deze Xaoot het simpel. Dit typeert ook zijn aanwezigheid bij de borrels. Niet onopvallend manifesteert hij zich dan tussen de andere Xaooten. In het land van Aviko gelden andere maten dan in Enschede. Daarom is het handen uit de mouwen steken geen probleem voor jou, je colbert was simpel weg veel te kort. Het is geen overall hè. Gekleed zoals het een Xaoot betaamt introduceert hij graag nieuwe bewegingsstructuren in de Aspen Valley. Luid in dialect de Toldiekse volkszangen høkt hij de toko door. Onbezonnen en onbehouden zijn de acties en het resultaat is onbepaald. Ook Ties laat zich niet temmen.
Jerry
X7
Jerry is nou niet bepaald wat je zegt een grijze muis. Nee inderdaad tis een rooie! Samen met zijn roodharige compagnon Ties is hij dan ook als geen ander in staat een towerbridge met 2 vuurtorens te performen. Dat hij deze techniek dan ook tot in de puntjes beheerst is ook niet vreemd voor iemand die van Vlieland afkomstig is. Als vurige eilander is hij bekend met het vieren van een goed feestje en hij vreest ook zeker de hardere muziek stijlen niet. Tot in de zeer late uurtjes door stuiteren is dan ook geen probleem. Laat staan de zomervakantie, of voor hem beter gezegd, de grote eiland orgie. Vanachter de viskraam op Vlieland naar een zuurkast in Twente is voor hem geen grote stap. Qua geur dan. Als scheikundig technoloog is hij als geen ander in staat te beoordelen wat wel en niet te mengen is in de maag. Inderdaad, studeren is combineren. Zelden zal je hem tegenkomen zonder glimlach. Blijkbaar is hij wel gewend aan het schuren van een beetje zand. Een dag niet gelachen is voor hem dan ook een dag niet gefeest.
Lodewijk
X7
Ooit Tom genoemd door zijn ouders, toyboy door zijn moeder maar als Lodewijk binnen de Xaos roedel opgenomen. Ondanks vele avonturen buiten het westen durfde hij toch de tocht naar debron aan. Als jongste Xaoot ooit toegetreden tot het dispuut, waar zijn moeder het dus absoluut niet mee eens was, had hij nog meer in zijn mars. Niet veel later stond hij bekent als jongste semi Confidanti. Hoe dit precies is gelopen laten we even buiten beschouwing maar plots werd hij burger. Hierdoor kon hij met zijn lange haren zijn kwaliteiten als Lodewijk de eigen huis & tuinman benutten. Echter bleef hij in ons midden. Al snel was er tijd voor de Pussy Patrol en werd er niet meer alleen op woensdag geshined. Binnen het dispuut kun je altijd op zijn hulp rekenen, maar vooral ook op zijn aanwezigheid. Als halve import fries kan hem het shinen op een zeilboot natuurlijk niet ontbreken. Sterker nog,als echte captain jack drill instructor stoomt hij jonge friesjes klaar om ook de 7 zeeën te bevaren. Beroemd maar vooral ook berucht zijn dan ook de verhalen over de wel bekende zeilkamp orgies. Als we al deze verhalen mogen geloven is het een wonder dat zijn SOA lijst nog korter is dan die van Dozzie. Als wortel ontsproten binnen Xaos biedt ook Tom houvast aan de genen die daar recht op hebben.
Hans
X8
Deze mini Merlijn uit het Overijsselse Delden is het ook gelukt om in Enschede iedereen onderhevig te maken aan zijn energieke tovertalent. Hierdoor is de naam op z’n paspoort niet meer de naam binnen het dispuut. Al snel werd dit omgetoverd in, hoe kan het ook anders, Hans. Afgeleid van de namen van een tweetal grote goochelaars gaat hij wel 4x zo hard in de Aspen, of het Gat. Het Gat is tevens de grootste post op Hans zijn begroting. En dat is knap, gezien het prijs niveau in het Gat. Het is dan ook geen verassing dat hij is gestopt met het denken in geld maar nu denkt in veelvouden van pitchers. Bij het contant ontvangen van een vergoeding voor een goochel act, “Hoeveel pitchers zijn dat?” , is het gat wederom de grote winnaar. Vaste prik is ook de muur. “Kipcorntje? Ik neem er twee!” Echter wanneer deze jongeman de nodige alcohol heeft genuttigd komen de meest awesome ideeën in hem naar boven, zelfs hele wereld filosofieën. Na een rondje sterk in het Gat is dit trouwens niet het enige dat in hem naar boven komt. Naast deze gekkigheid doet Hans als hobby er ook nog een studie Scheikundige Technologie bij. Deze hobby neemt hij zeer serieus en hij weet zijn kumloutheid naar voren te brengen in de labzalen. Met alle avonden die deze jongeman in de stad door heeft gebracht is hij het levende bewijs van het positief recht evenredige verband tussen bier en studiepunten.
Rolf
X8

Deze altijd nuchtere jongen, naar eigen mening, is het bier drinken in Zwolle machtig geworden. Deze kunde zet hij in het verre Oosten stevig door. Ondanks dat hij op de campus is gaan wonen heeft hij het ware studentenleven weten te vinden. Na zijn toetreding tot de ‘Bron’ is de bierconsumptie exponentieel gestegen. Om geen enkel biertje te missen zal hij altijd stipt op tijd aanwezig zijn. Zijn aanwezigheid zal dan ook niet ongemerkt blijven, er mag zeker gezegd worden dat Rolf het brallen baas is. Daarnaast is ook zijn studie Scheikundige Technologie onderhevig aan Rolf. Met volle passie slaat hij zich door de serieuze zaken van het leven heen. Dat is een doorslaand succes, bij het boksen kan hij dan ook een klein deel van zijn overtollige energie kwijt. Een andere plaats waar hij zijn energie achter laat is de Aspen Valley. Dit doet hij met een klein “Rolfje”, zijn kenmerkende manier van dansen. Met deze paringsdans verovert hij menig vrouwenhart. Rolf is dan ook zeker de pleeboy van X8. “Laf gedrag”, kan hij niet waarderen, dit vertoont hij zelf dan ook nooit. Hij zoekt de fysieke alsmede de mentale barrière op. Zodra men verteld dat hij zijn grens heeft bereikt zal hij dit stellig ontkennen. Toch weet hij de volgende dag alle consumpties te kernfuseren naar positieve energie, waar menig Xaoot en Biostabiel 2000 jaloers op is. Met zijn creatieve brein heeft hij de meest geweldige en onhaalbare ideeën, maar wederom is dit het bekende brallen en eindigt het in een “je regelt het maar”. Hoe dan ook, op woensdagavond is Rolf er ongelooflijk bij.

Roel
X9
Dit is crazy. Heb je ooit een sportschool fanaat met guns zo groot als de bovenbenen van patty brad en een accent uit gennep(ja echt) moorden zien oplossen? Dacht het niet. Wij verdenken deze xaoot er serieus van dat hij eiwitpoeder in zijn speciaalbiertjes gooit op woensdagavond. Bij deze xaoot staat niet alleen het dispuut, maar ook famillie hoog in het vaandel. Dat is best logisch als je zo’n zusje hebt. Wonende in het prominente pauperzicht, kwam in contact met Xaos. Samen met z’n hoge libido en kleine lengte heeft deze Xaoot de beproeving doorstaan. Als een ware xaoot elke woensdag in de stad te vinden. Deze gelukszoeker is naar Delft vertrokken om te proberen zijn studie toch nog succesvol af te ronden, want ja naast het nuttigen van bier met Xaos en zijn studievereniging iDent moest er ook nog gestudeerd worden. Crime science kopt ie ‘ff in.
Pablo
X9
VO! Voor de praeses. Deze behaarde voorzitter van studievereniging IDENT mag zichzelf, naast een enorme prominente pik ook nog eens volwaardig Xaoot noemen. Soms schitterend in afwezigheid, vanwege zijn drukke bestaan, schittert hij altijd in de Aspen. Feyenoord heeft de kuip, ajax de arena, pablo de aspen. Dit is zijn speelveld. Als een wolf sluipte op zijn slachtoffer af, tinderend scannend en bier drinkend. Echter is deze grote speler al een tijdje getemd. Nu blijft het bij lompe opmerkingen op de borrel, en iets te gedetaieerde fantasieen over het vrouwelijk schoon. Want deze xaoot is altijd flink aanwezig en goed vertegenwoordigt in de quotesloot. Voel je je onzeker over je bestuurskilo’s? Ga dan even langs pablo, met zijn minor ‘fysieke veiligheid’ kan hij je vast even onderzoeken. Want deze minor komt voor uit zijn studie, net als roel crime science. Echter wil hij niet boeven oppakken, maar wil hij nooit gesnapt worden. Want we kunnen gerust zeggen dat pablo, een boefje is.
Stiffie
X9
Steven komt sneller dan het licht, hoe? Een MG Turbo waarmee hij vanuit Brummen het pitoreske enschede kwam verkennen. Met z’n flikkerlichten aan herken je ‘m vast als ie weer eens op de UT rondskeurt. Na zijn derde jaar, ging stiffy naar de andere kant. Niet meer thuis studeren maar in de kroeg uit de kleren. Al strippend de beproeving door, waren wij onwetend. In deze TBK’er zit iets. Wil je weten wat? Dat moet je zelf maar even aan hem vragen dan.
Kay
X9
Deze tijger van een feestbeest is al jaren prominent aanwezig in het pittoreske Enschede, met zijn roots in Demtah(deventer voor de mensen die er niet vandaan komen) was deze youtubesensatie(bekend van het indianenbootje) een fenomenale toevoeging aan xaos, een jaartje consigliere, jaartje tuti. Deze jongen is altijd van de partij. Als je je ooit een avondje verveelt moet je bij hem zijn, want kay is altijd in voor nog eentje dan(wat resulteert in kruipend weer naar huis gaan). Waar hij zijn drukke en sociale leventje van betaald, dat weet niemand. Stadje hier, stadje daar, weekendje stappen bij de ouders, 5 speciaalbiertjes op een avond en dan nog even het gatje tackelen. Deze jongen is niet stuk te krijgen, en dan denk je de volgende dag dat hij ook wel slecht zal gaan.. Maar niets is minder waar; haartjes gelikt, glimmende schoentjes, overhemdje gestreken, en een colbertje dat blijft staan wanneer je hem op de grond zet en klaar voor een nieuw avontuur. Gelukkig is deze tijger soms, ook wel eens, op gelegenheid, zo nu en dan, poeslief.
TO
X9
Als de trein uit Zuthpen op zondagavond weer het enschedese bereikt glijden er al meerdere damens door de stationshallen. TO is weer aanwezig, zwoel en gepassioneerd voor vrouwen. Altijd jippig. Maar vergis je niet, achter deze tinderslet schuilt een ware avonturier. Als deze man een paar biertjes op heeft is geen brug te hoog, geen vuur te groot en geen water te diep. Shinend vind je hem vaak met een temporary woodje door de kroegen van Enschede. Het schijnt dat deze man ook nog studeert, tbk’tje tackelt ‘ie gewoon. Zijn bijnaam is net als zijn vrouwen en relaties, lekker kort. Als je denkt dat je TO blij maakt met wat vrouwen, oke. Maar als je hem gelukkig wil maken geef deze man dan een keer een gin tonic. Hij zal in kleuren en geuren uitleggen wat er fantastisch aan is. Niet alleen is TO een volwaardige Xaoot, hij is ook nog een lid van het prominente, legedarische, welvarende en jippige boatsquad. Hiermee troseert hij de friese wateren en heeft de friese schoonheden verkent. Moeders houd uw dochters binnen, dochters houd uw moeders binnen.
Bleekman
X9
Deze Xaoot is niet te missen. Zelf mist hij heel veel, wij verdenken dat het ieder geval een chromozoon is. En een lever. En een long. Het grootste gedeelte van de dag, brengt deze opvallende xaoot slapend door. Zo is het vaker voorgekomen dat bleekman zich verslaap voor een borrel (21:30) of belangrijke momenten. Bleekman heb’t z’n eigen kroeg. De snekkies. Als je ‘m ff kwijt bent, zoek dan hier. Met zon uitzonderlijke houding, verwacht je natuurlijk ook uitzonderlijk drinkgedrag. Nou, dat klopt ook. Zonder moeite sleept bleekman een bierbokaal binnen, gooit een litertje vodka achterover of drinkt je pitcher leeg. Met zijn motto “Ik drink zoveel, want dan worden mijn kinderen daar later immuun voor” drinkt hij half enschede leeg. Zo schijnt grolsch een dubbele omzet te draaien in enschede sinds bleekman hier voet heeft neergezet. Het boerse Aalten is echter failliet. Een woensdagavond gaat niet voorbij zodat dat hij een lompe opmerking maakt, een vrouw beledigt of bevredigd of een edburgertje tackelt. Begonnen op de UT, nu rustig verder op het HBO komt bleekman er wel.
Poofie Pannekoek
X10
Pancake, Poofie, Pannekoek zijn de termen waarmee wij de aandacht van Mark vragen. Niet dat hier een bijzondere reden achter zit, het klinkt gewoon , net zoals poofie altijd gaat; lekker. Elke woensdagavond is hij na de borrel in voor ‘nog eentje’. Dit eindigt echter altijd met het uitspelen van het gat en het vervolgens verdwijnen in de nacht met of zonder overwinning. Ook is poofie op elk techno-feestje te vinden in Enschede en omstreken. Te herkennen aan zijn karakteristieke dansmoves danst hij dan de avond door en waarschijnlijk heb je hem vast wel eens op de after gezien. Hij jou in ieder geval wel.
Kamphuis
X10
In het Renkumse wisten ze nog niet dat deze man een financieel genie is. Al een tijdje beheert kamphuis verschillende rekeningen om zo de controle te behouden. Jaarclub, Xaos en Aeisec kunnen allen op zijn regeldingen vertrouwen. Nog controlerend in de Beiaard gaat echter ook kamphuis vaak mee voor ‘eentje’, ookal moet hij vaak om half 9 weer ergens aanwezig zijn. Dan ook komen zijn karakteristieke dansmoves en paringsrituelen naar boven. Deze Xáoot heeft niet alleen een goed hart, maar ook een zwart wit hart met ‘De Kuip’ erin gegrafeerd. Elke wedstrijd zit Kamphuis met zijn Feyenoord shirt op de bank te schelden op de scheids, wat past bij zijn uitbundige karakter.
Bas
X11

Basje komt oorspronkelijk van een kip. Thuis-thuis in het sierende Vorden komt deze Xáoot namelijk van een heuze kippenboederij. Hoeveel kippen Bas heeft, moet je hem zelf maar vragen. Bas leeft graag en zuipt zichzelf dan ook vaak echt h-e-l-e-maal kapot. Helaas zit het Saxion hem dan af en toe dwars. Want Bas is iemand die echt elke dag moet studeren van zijn studie en moet veel stof overbruggen. Zoals hij op woensdag stipt om half 10 aanwezig is, staat hij net zo graag om 8 uur s’ochtends op de piste. Sinds een paar jaar is zijn wintersport een hoogtepunt van het jaar. Hij laat het Saxion en alles achter zich en gaat verse sneeuw scheppen. In de winter de bergen, in de zomer en voorjaar de festivals. Want hier is deze Xáoot ook erg graag. Hij gaat voor de ervaringen en de rest, dat ziet ie later wel.

Tit
X11
Er is al een Roel binnen Xaos, dus moest Roel Tielemans anders heten. Hoe we op ‘Tit’ zijn gekomen is een goede openingsvraag die je Tit tijdens een borrel kan stellen. Uit het zuiden vol zon heeft Tit de tocht naar Enschede gemaakt om vervolgens door te reizen naar de Bron. Met zijn zuidelijk accent is het even wennen, maar dat maakt het voor de dames niet minder spannend. Naast zijn hoge prestaties op stap-en drinkgebied speelt Tit ook nog eens handbal op hoog niveau om zichzelf ook op sportief gebied te ontplooien. Waar die vaker scoort is niet helemaal duidelijk, maar als ie scoort, is het hard
Daan
X16
Daan is een man die houdt van een challenge. Zeker als het gaat om aan iets te beginnen waar hij geen flauw benul van heeft. Dit heeft geleidt tot zijn velen catastrofistische en even ludieke avonturen. Net zoals die ene keer dat hij een aquarium ging verschonen en ter plekke bedacht dat het de vissen goed zou doen om in lauw water te zwemmen. Resultaat? Zes van de acht vissen dood. Of toen die bedacht om een masteropleiding te laten schieten om zich volledig op technische pokerkunde te richten. Dat Daan het pokeren serieus neemt is dan ook duidelijk te zien aan de wallen waarmee hij om 2 uur 's middags uit zijn kamer komt lopen, na een pokertoernooi midden in de nacht. Gelukkig vallen deze niet op door zijn uitmuntende pokerface. Naast pokeren is onze Daan ook erg fanatiek met roeien. Bij Euros kan hij helemaal all-in gaan op de ergometer of in de boot, en met zijn lengte en kracht wordt de GEDR door Xaos zonder twijfel dit jaar weer gewonnen. Echter van alle gokken die hij tot nu heeft gewaagd, is een al pure winst gebleken: zijn beslissing om bij Xaos te gaan en zijn studententijd te verlengen met een extra specialisatie. Vanaf nu zal je Daan niet alleen aantekeningen zien maken voor een perfecte strategie bij het poker, maar ook voor de BK5!