Xaooten

Lukas
X15
Deze zwarte parel uit Wageningen heeft besloten om in het mooie Enske Chemische Technologie te gaan studeren. Met zijn roots in Ghana probeert hij met z’n exorbitante zuipgedrag het Enschedese te veroveren. Als chemisch technoloog weet deze jongen de nodige substanties te brouwen. Toch blijft zijn favoriete substantie de goudgele rakker. EN dat deze jongen niet vies is van een biertje is bij ons ook bekend. Op een borrelavond in een bomvolle Beiaard was deze jongen voor 20 kratjes AH Basic Lager bereid zijn mooie afro af te scheren. Echter hield de tondeuse er na 15 minuten mee op en moest Lukas noodgedwongen de Pakkerij in met een half kaal hoofd. Maar dit weerhield deze jongen er niet te shinen met zijn beste dansmoves. Naast zijn studie is deze jongen ook nog actief bij voetbalvereniging Drienervo. Zowel op, als naast het veld maakt hij furore. Als aanvoerder van het eerste van Drienervo stuurt hij regelmatig een aantal provinciaaltjes het bos in. Echter wordt er op de vrijdagavond zeker geen rekening gehouden met het voetballen op de zaterdag. Deze jongen spoelt zijn katers gewoon weg met een goed potje voetbal. Als penningmeester bij Drienervo wist hij het te presteren om meer winst te maken dan het grote FC Twente een paar honderd meter verderop. Wellicht zien wij hier de voorverschijnselen van een Capocino.
Djordy
X15
Na genoeg bezoekjes aan de dierentuin in Rhenen was het tijd voor Jorn om te beginnen aan een studie aan de UT. Een normale student heeft een goede balans tussen feesten en een klein beetje studeren. Maar normaal zijn is ook maar saai. Dus probeert Jorn Xaos aanwezig te laten zijn in alles wat hij doet. Jorn is dan ook allesbehalve een normale student. Sinds hij afgelopen jaar koos voor een studie TBK en een doegroep van Xaos heeft hij meer tijd besteedt aan het luisteren van de piano man dan aan zijn studie. Uiteraard was dit voor deze ambitieuze student niet genoeg en besloot hij zich aan te melden bij A.S.V. Taste. Jorn haalt dus het maximale uit zijn studententijd. Echter was dit natuurlijk gedoemd te mislukken en moest hij zijn studie staken, om het vervolgens een jaar later opnieuw te proberen. Om zijn aanwezigheid in Enschede nog meer te benadrukken heeft DJordy zichzelf ontpopt als de nieuwe huis DJ van Taste. Hij vindt het daarom dan ook belangrijk dat er op de borrelavonden zijn hitjes worden plat gedraaid. Wellicht dat er dit jaar meer studiepunten worden gescoord dan driepunters. DJordy is voor alle vrouwen te volgen op z’n exclusieve insta account. Op dit account voor exclusieve volgers laat hij zich met de meest schaamteloze foto’s vastleggen op de gevoelige plaat.
Olé
X15
Deze grote viking uit Hattem is naar Enschede gekomen voor maar twee dingen: om te roeien zoals zijn voorvaderen naar Amerika gevaren zijn en net zoveel bier drinken als de grote leider Liflaf. Met zijn mooie blonde lokken, glijdt deze man met zijn roeiboot door het water. Zo blaast zijn vertoning ook de wind onder de rokjes van menig vrouwelijk schoon in Enschede omhoog. In’t gat, D.R.V. Euros, de UT; overal waar waar hij verschijnt laat hij zijn stempel achter. Dat is karakteristiek voor onze Ole, hij komt, ziet en overwint. Maar, wanneer je met hem in gesprek raakt kom je er snel achter dat deze prominent uitziende pik een waanzinnige lullo is. Voor een potje slap ouwehoeren ben je bij Ole zeker aan het juiste adres. Als deze jongen op stoom is gekomen is er absoluut geen houden meer en gaat de poepgenerator aan. Zoals een goede Civilier betaamt, bouwt Ole ook bruggen. Echter doet hij dit tussen verschillende culturen. Zo heeft deze jongen tijdens zijn minor in Kopenhagen de Denen ook kennis laten maken met zijn exorbitante zuipgedrag. Aan de buitenwereld werd verkondigd dat hij een rustig leven had met een aantal leuke stedentrips. Echter zijn we via enkele insiders erachter gekomen dat deze jongen eigenlijk een halfjaar lang zijn kop eraf heeft gezopen in Kopenhagen. Hieruit blijkt maar weer dat een echte Xaoot zijn natuurlijke gedrag niet kan onderdrukken.
Boris
X16
Een snuggere jongeman uit het hoge noorden heeft voet gezet in het prachtige Enschede. Deze wannabe cross-over van Steve Jobs en John Entwistle is van veel markten thuis. Bij zijn studie Electrical Engineering worden de studiepunten zonder vertraging binnen gekopt terwijl er geen hobby aan de kant wordt gezet. 's Ochtends vroeg uit bed om de eerste meters als roeier op het water bij Euros te maken en 's avonds de dag afsluiten met een ongewilde verhuizing van het meubilair van de vereniging. Boris is dan ook niet vies van een weekje schorsing. Deze muzikale Xaoot speelt ook nog eens graag basgitaar. Echter, na het zien van de vele twijfelachtige kliekjes op het Instagram account van zijn band “Klapband” hebben wij wel meer vertrouwen in Boris zijn carrière als elektricien gekregen dan zijn ambities als rockster. We betwijfelen namelijk of de groupies hiervoor in de rij gaan staan. Voor de dames die toch geïnteresseerd zijn in een bijna sixpack foto van hem, schroom niet om even te kijken! Dat Boris de juiste studie heeft gekozen is ook al direct duidelijk geworden door de upgrade van ons bord bij de Beiaard, geheel met geïntegreerde Bush counter. Is dit de eerste EE'er die gaat afstuderen in het Xaos colbert? Wij hebben er het volste vertrouwen in!
Luc
X17

Luc is een jongen met mooie praatjes afkomstig uit ’t Gooi. Echter is hij niet per se wat je van een kakker verwacht. Hij kiest het bier boven de rosé en de bongo boven de hockeystick. Van een rustige avond met hem is er nauwelijks sprake: je kunt niet eens rustig aan je eerste biertje beginnen voordat Luc je weer heeft uitgedaagd voor de meest idiote challenge tegen een aantal anytimers. Zijn overwelmend enthousiasme is ook zeker terug te vinden in zijn levenskeuzes. Deze Warrige Xaoot heeft de neiging niet te weten wat hij wilt. Ooit gestart in het MBO besloot hij het roer om te gooien en te beginnen aan de Bachelor Industrial Design Engineering (IO). Na ruim twee weken colleges begon er echter een belletje te rinkelen bij hem vanwege het gebrek aan tekenen. Toen bleek dat de beste man zich voor de verkeerde studie had ingeschreven: Industrial Engineering and Management (TBK). Niet getreurd, want onze Luc blijkt erg flexibel te zijn. Zo bleef hij toch kalm toen hij op zijn eerste kroegavond meer roze dan rood zag; bleek die zich toch bij Audentis te hebben ingeschreven. Dat met het resultaat dat hij zich de eerste Audentiaan van Onafhankelijk Herendispuut Xaos mag noemen, Vo! En dit gaat zo door, we hopen alleen voor hem dat dit soort incidenten ook niet plaatsvinden wanneer hij een leuke Audentis dame mee naar huis neemt. Een ding wist hij wel erg zeker: hij wou bij Xaos en heeft daarbij de tocht naar de Bron op waardige wijze voltooid.

Pim
X17
Pim, onze Wumm. Dan vraag je je af: ‘waarom Wumm?’. Dat kunnen we je helaas niet vertellen. Het is een geval van Wumm beleven en dan snap je dat hij Wumm is. Ondanks een volle agenda met een uitdagende studie als Electrical Engineering, actief bij Taste EN Euros vond hij het nog niet druk genoeg en had hij nog een plekje vrij op de woensdag avond. Namelijk de vaste Xaos borrel! Dit allemaal zonder een puntje te laten vallen bij de studie. Waarom hij na drie jaar zijn bachelor nog niet binnen heeft? Die heeft hij uitgesteld door te beginnen aan een tussenjaar bij het studenten team "Green Team Twente". ‘Anders gaat mijn studententijd te snel voorbij’ aldus Wumm. Deze ambitieuze student is daarnaast ook een echte film fanaat. Net zoals dat iedere respectabele film een held moet bevatten kan deze Xaoot ook echt een held zijn. Hij is namelijk de enige constante factor in een avond zuipen. Wat er dan ook gebeurt, je draait je om en Wumm staat er nog steeds, die raak je gewoon niet kwijt. En dat is maar goed ook, hopelijk houden we deze mooie man nog vele jaren bij ons.
Jorrick
X18

Deze twentse hunk heeft, na 2 jaar studeren, besloten het studentenleven te gaan verkennen en het ouderlijk nest ingeruild voor een plekje in het mooie PPP. Toen hij voor de eerste keer ‘t gat in liep ging bij menig vrouw het hart sneller kloppen. Zelfs toen ze door hadden dat het niet om Antoon ging, sloeg de vochtigheidsmeter extra hoog uit. Helaas (of gelukkig eigenlijk) houdt de overeenkomst op bij het uiterlijk en omvat deze niet het zangtalent. Waar Jorrick wel luidkeels te horen is, is op de tribune van zijn cluppie FC Twente. Want in hart en nieren is deze jongen een echte Tukker. In afwachting van zijn motorrijbewijs tuft Jorrick vaak door Enschede op zijn rode TOMOS. Wat ook een prima alternatief om op een woensdagavond mee op en neer te gaan naar de borrel in het geval van een kapotte fiets. Dat hij ook nog een studie commerciële economie volgt vergeet je bijna, want deze man laat geen feestje gaan. Gelukkig weet hij ook wanneer hij wat gas terug moet nemen. Dan last hij een maandje Dry June in en drinkt hij maar 2 keer per week. 

Nieuws
X18

Bij deze blonde reus kan het niet anders dan dat er Scandinavisch bloed in de aderen zit. Gek is het dan ook niet dat je deze jonge in de winter het beste kan zoeken in de bergen van Oostenrijk op een snowboard. Waar je hem anders moet zoeken? De kroeg van D.R.V. Euros, een huisfeestje of gewoon lekker op de bodem van ‘t GAt. Bij het verlaten van deze laatste is hij vaak de Xáoten kwijt evenals de afgelopen 4 uur. Ja, een excuus om te drinken is bij Niels al snel gevonden. Dat er de volgende ochtend dan gewoon weer gestudeerd of gewerkt moet worden is geen probleem. Gezegend met een lever waar je u tegen zegt, zit Niels de volgende ochtend fris in college. Als de zoveelste in het rijtje EE’rs besteed deze man zijn vrije tijd het liefst met het maken van lichtgevende pitchers en zwevende vibrators. Wel handig als je een flink ledbord nodig hebt voor een open feest. Oja, daarnaast doet hij ook nog aan wakeboarden, kitesurfen en een handje vol andere sporten. Met Niels’ zijn uitbundige karakter past hij perfect binnen Xaos. 

Kloas
X18

Begonnen als onschuldige Xaos kiddo, was het al snel duidelijk dat deze Friese God bij Xaos moest. Hierbij werd het kaatsen ingeruild voor roeien en de keet voor de Beiaard. Kloas is net een flipperkast waar je een paar biertjes in moet gooien om er vervolgens de meest random quotes uit te laten rollen. Daarnaast heeft Xaos met Klaos eindelijk een echte artiest in het midden. Als je denkt demonische geluiden te horen uit de speakers van ‘t Gat, kan het niks anders zijn dan het Friese hitje Ravage gezongen door de Klaesmeister hemzelf. Als je dan zijn handtekening wilt hoef je slechts te zoeken naar de kerel die dansend een Dönerbox aan de bar zit te vreten.  Biedt hem dan vooral ook een pitcher baco aan want daar kan hij alleen maar luidkeels joaaaah op zeggen. Verder heeft Kloas in zijn eerste jaar TBK besloten de bijstand in te gaan, omdat bleek dat hij net zo goed in een baan zoeken was als studeren. Gelukkig heeft hij besloten om in zijn tweede jaar zijn studie TBK nog een kans te geven waardoor we nog lang van hem mogen genieten!

Jos
X18

Deze cowboy uit het westen is naar Enschede gekomen om bionische ledematen in elkaar te zetten. Compleet wereldvreemd, maar klaar om de wereld te ontdekken, zette Jos zijn eerste stappen buiten Burgerbrug op de klinkers van de Oude markt. Er is geen Xáoot die de naam van het dispuut meer eer aan doet. Bij deze man weet je werkelijk waar nooit waar je aan toe bent. Een saucijzenbroodje met 12 tenen knoflook, 3x naar dezelfde borrel gaan of een braakje om 23.00 in de plasbak, niks is te gek. Een ding is zeker, het leven met Jos is nooit saai. Met zijn uitbundige en open karakter is deze man ieders beste vriend binnen 3 minuten van kennismaken. Zijn grenzeloze energie is misschien alleen te verklaren doordat Burgerbrug naast een kerncentrale ligt. Wil je Jos een plezier doen, vraag hem dan even naar z’n aardappelboerderij. Mooi bruggetje naar zijn vodka dieet. Deze man is namelijk, als je het hem vraagt, permanent aan de lijn maar drank laten staan is natuurlijk geen optie.

Aron
X19

Deze geboren Tukker uit Oldenzaal is een optelsom van Matt Damon en Marie Antoinette. Hoe we hier op komen? Geen idee, vraag het Aron zelf ff. Hij legt het je maar wat graag in geuren en kleuren uit. Voor sterke verhalen moet je bij deze man zijn. Met zijn uitbundige karakter maakt hij het nodige mee en daar wijdt hij ook al te graag over uit. Zijn verschijning mag dan wel niet zo imposant zijn, zijn zwoele stemgeluid is vaak al van heinde en verre te lokaliseren. Zijn favoriete gespreksonderwerp? Hoe kan het ook anders. Dat zijn natuurlijk de vrouwtjes!  Triootje? ‘Jazeker.’ of  ‘Kijk die dan. Sooo…’. Het is dan ook geen verrassing dat in de kroeg de radar continu op scherp staat. Regelmatig verdwijnt deze man ook plotseling om pas de volgende ochtend weer op te duiken. Of hij dan ook wel eens echt een vrouwtje mee naar huis neemt? Vraag het Hans even wil je? Ongeacht hoe erg de vorige nacht dan ook uit de hand is gelopen, staat hij er in de morgen weer fris en fruitig bij. Vaak om dan met wat dienbladen te jongleren bij Bardot. Waar de dag ook altijd wordt afgesloten met een pilsje of een wijntje. Deze zelfbenoemd wijnkenner kan je ook alles vertellen over de origine van de wijnsoort en de karakteristieke tinten van de druif. Als deze man in het weekend niet aan het werk is, staat ie met z’n cluppie Berghuizen op het voetbalveld of loopt hij rondjes op een technofestival. 

Harm Jan
X19

Het o zo hoge noorden, waar de koeien mooier dan de dames zijn en de infrastructuur nog 50 jaar achterloopt. We hebben het inderdaad over Friesland. Na 19 jaar proberen is het onze Grutte Pier Harm-Jan ein-de-lijk gelukt om te ontsnappen uit deze Escape Room genaamd ‘een provincie’. En tot de schrik van menig single Twentse student is deze casanova neergestreken in Enschede. Wit blond haar, blauwe ogen en een lach vol zelfvertrouwen: zo staat onze ‘Face’ van het dispuut minimaal elke woensdag in ‘t gat. Dan daalt het geringe aanbod single vrouwen in Enschede naar onder nul, want alle knappe dames heeft HJ dan letterlijk om zijn vingers gewonden op de Oude Markt. Hoe Harm-Jan dit doet? Een tovenaar verklapt natuurlijk nooit zijn truc, maar hij zorgt altijd dat hij een voorzetje van een ander krijgt. Want een naam onthouden na 10 bier, dat zit er niet in voor HJ. Zoals hij ‘s nachts het mannetje is, roeit hij overdag op het Twentekanaal met zijn ploeg of zit hij in de collegebanken van IO. Na twee jaar studeren heeft Harm-Jan besloten om een nieuw avontuur aan te gaan en is hij met twee compagnons een heuze Escape Room experience gaan opbouwen in Burgum. Nee, niet zo’n lullig kamertje met een paar puzzels maar meerdere kamers met echte acteurs. Want als HJ iets gaat doen, dan gaat ie er ook voor.

Y'Vo
X19

Dikke zwarte lokken, knap koppie, hemd met 3 knoopjes los, glimmende ketting, nonchalante uitstraling en een peukie op de lip. Wanneer je Xaoot Yvo ziet staan, begin je toch altijd even te twijfelen of je wel echt in ‘t Gat staat of niet toch op de set van de nieuwe godfather sequel. Gelukkig hoef je voor een reality check alleen maar even naar beneden te kijken. Zijn voeten worden namelijk gegarandeerd gesierd door een paar fletse air Jordans, vetertjes los uiteraard.  Met deze bad boy look doet Don Yven het hart van menig dame sneller kloppen. Verder dan een nachtelijk avontuurtje of een eerste date zal het echter nooit komen. Net zo gegarandeerd als zijn schoenen situatie is namelijk het feit dat hij ruim te laat komt, als hij al komt opdagen. Mocht je gaan verhuizen, is Xaoot Yvo dus niet de meest geschikte kandidaat. Of toch wel? Het gerucht gaat namelijk dat hij een bouwval in het mooie Arnhem eigenhandig heeft omgetoverd in een bescheiden paleis. Zo snel als dat hij naar Enschede verhuisde was hij ook weer vertrokken. Na 2 keer de realisatie te hebben gehad dat zijn passie voor pinautomaten groter was dan voor zijn opleiding, besloot hij weder te keren naar zijn geboorteplaats. Daarmee verbrak hij het record  voor de kortste actieve Xaoot van Daan met ruim een paar maanden.

Hugo
X20

Hugo is een echte Marcelino, met snor en mohawk weet hij overal wel een feestje van te maken. Een TCS’er in hart en nieren maar gewichtspomper in ziel. Als je Hugo tegenkomt neemt hij maar al te graag de plek in voor twee. Hij is een man die liever staat dan dat hij zit, maar ook liever blijft staan dan te lopen. Wanneer je hem kwijt bent, draai je je gewoon om en zie je hem vast nog wel ergens staan in de hoek van ‘t gat. Zijn dans moves te laten zien of vrienden aan het maken met een nieuw biertje of een BACO. Daar weet onze Hugo wel raad mee. Bij Euros roeit Hugo ook nog af en toe, waar hij misschien zijn grootste droom kan vervullen door met jonko in de bek als echte stoomboot te gaan fungeren op de Twentste kanalen. Zo is Hugo van veel kanten thuis, ook al ligt zijn huis helemaal op de campus. Gelukkig heeft Hugo ook tijd voor Xaos en daar zijn we heel blij mee. Want net wanneer je niet kunt kiezen tussen een oubliehorn of een hotwing, neemt deze man gewoon allebei.

Kasper
X20

Deze rasechte Drentenaar heeft het platteland van Drenthe verruild voor de vlakke weiden van het mooie Twente. Voor poespas ben je bij Kasper aan het verkeerde adres. Deze man is van de feiten en de regeltjes. Deze laatste probeert hij dan vooral te overtreden. Als je deze vent tegenkomt in de kroeg, is hij waarschijnlijk bezig om à la ocean’s eleven iets te bemachtigen wat hem niet eigen is. Of deze plannen dan ook net zo soepel verlopen als in de welbekende film, laten we hier even in het midden. Hoewel crimineel meesterbrein voor deze Xaoot misschien niet de verstandigste eerste carrière keuze lijkt, dom is hij zeker niet. Al van jongs af aan weerhield niets deze jongen ervan om in zijn behoeften te kunnen voorzien. Zo troggelde hij geld af van de lokale jeugd via het spelletje Minecraft, dat hij vervolgens aan de toonbank van de lokale buurtsuper inwisselde voor zijn geliefde frikandelbroodjes. Inmiddels heeft hij zijn verslaving voor dit staaltje Nederlandse bakkunst ingeruild voor een zware afhankelijkheid van koffie en pils. Met zijn interesse voor de bouw is het ook niet gek dat hij civiele techniek begon te studeren in Enschede. Helaas bleek dit toch niet alles, dus slijt hij nu zijn uren in de UB met werktuigbouwkunde.

Tia
X20

Tia, onder niet Xaooten ook wel bekend als Jesse, is onze rasechte Fries die het dorpje Eastermar als thuisbasis heeft. Hier is hij in de weekenden vaak tot in de late uurtjes te vinden in zijn zelfgemaakte keet. In 2022 heeft Jesse na een half jaar samen met zijn vriendin Azië door te zijn gereisd, besloten om Eastermar in te ruilen voor een plekje in het mooie PPP om hier zich volledig te focussen op de studie Advanced Technology. Aangekomen in Enschede werd de focus toch wel een beetje op de bijzaken van het studentenleven gelegd. Speciaalbiertjes consumeren in de Beiaard bleek daar één van te zijn. Als resultaat had deze man in zijn eerste studiejaar niet 60 EC binnengehaald, maar hielp hij als servicedeskmedewerker boze klanten van de Mediamarkt. Dat Jesse in tweede kansen geloofd blijkt al te goed, want hij is een jaar later succesvol opnieuw begonnen met studeren met de studie TBK, wat erin resulteert dat wij nog langer van zijn brullende klank mogen genieten. Want na een aantal biertjes gaat deze lieve zachte man al snel over naar een Friese versie van de Hulk. Er wordt gezegd dat de woorden ‘REALLY NICE’ zijn toegevoegd aan het woordenboek van de Macedonische taal sinds Jesse’s laatste bezoek aan dit land.

Joost
X20

Deze wereldvreemde krullenbol uit Almere, met zijn roots in India, is naar Enschede gekomen om Technische Bedrijfskunde te gaan studeren. Hier heeft hij veel geleerd over het managen van een bedrijf. Of dit genoeg was om ook zichzelf te managen, is nog de vraag. In plaats van Gold en Henk Westbroek, wil Joost liever Travis Scott opzetten in t ‘Gat. Als hij ‘t Gat überhaupt al haalt. Het piekmoment van Joost ligt namelijk op de woensdagavond op 22:30, zodat hij voor 00:00 weer in z’n nest kan liggen. Misschien is dit ook wel met voorbedachte rade, want standaard iedere donderdagochtend om 11:00 moet Joost weer fit in de auto zitten voor rijles. Met al zijn ervaringen in Tuktuk’s besturen, moet dat wel goed komen in de auto. Het gerucht gaat rond dat Joost heel India heeft doorgereden op zijn KTM Duke. Wellicht verklaart dit waarom Joost bij zijn terugkomst in Nederland niet eens wist hoe hij een ei moest bakken. Hij stopt zijn hart en ziel in zijn interesse voor motoren, sneakers en vapes, gelukkig kunnen zijn huisgenoten in huize Stamgasten hem alle andere belangrijke dingen in het leven bijleren. Een lesje Nederlands zou voor Joost ook niet verkeerd zijn, want met zijn huidige vocabulaire zou de beste man nog met ‘fakka bro’ binnenkomen bij een sollicitatiegesprek.

Jip
X20

Jip is de alpha man van een apenkolonie op Costa Rica. Ook wel bekend als Mr. Taste.
Op een borrel, twee weken voor het Xaos lustrumgala, had Jip iets te diep in het glaasje gekeken. De beste man liep door de voortuin van een appartementencomplex en was aan het hallucineren dat hij op het gala was. Helaas waren ze hier niet zo gastvrij en verzocht de politie Jip vriendelijk naar huis te gaan. Dit geeft een goed beeld hoe deze Xaoot op de borrel is. Met het idee om een huispsycholoog in het dispuut te hebben is Jip ooit aangenomen. Nu krabbelen steeds meer Xaooten terug van deze beslissing, want deze psycholoog praat menig Xaoot meer problemen aan dan dat hij ze oplost. Door de verbale Xaos die uit deze bourgondiër komt weet jij namelijk niet meer wat de goede of de verkeerde kant is. Dit weet Jip zelf overigens ook niet... Wat Jip wel weet is dat hij zich graag bij zoveel mogelijk commissies aansluit. Daar zijn wij als dispuut natuurlijk hartstikke blij mee, maar dit resulteert er wel in dat heel actief Xaos op de woensdag van Jip moet horen hoe druk hij wel niet is.

Tiemen
X21
Koen
X21